SEMNARE CONTRACT TERMINAL PLECĂRI EXTERNE

mai 17, 2022 aerotim

Astăzi, 17.05.2022, la Ministerul Transporturilor au fost semnate: contractul pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional Timișoara Traian Vuia și ordinul de începere a lucrărilor pentru același obiectiv.
La eveniment au fost prezenți: dl. Sorin Mihai Grindeanu, ministrul transporturilor și al infrastructurii, dl. Daniel Pițurlea, președintele grupului Concelex și director general al Concelex Engineering și dl. Daniel Oliver Stamatovici, directorul general al Aeroportului Internațional Timișoara Traian Vuia.
Câștigătorul licitației pentru proiectul „Servicii de elaborare a documentației tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) și realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de executare pentru edificarea unei construcții cu destinația «Terminal plecări curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului”, a fost desemnat în 25 martie 2022. Din cele șase asocieri constituite pentru ofertare inițială – Strabag, Concelex, Bog’Art, Kesz Construcții România, Elidiclau Prest și Construcții Erbașu, respectiv trei selectate pentru etapa finală – Concelex, Construcții Erbașu și Strabag, oferta desemnată câștigătoare a fost cea depusă de SC Concelex SRL (lider de asociere) – SC Concelex Engineering SRL – SC Convcrete&Design Solution SRL – SC Metroul SA.
În data de 6 aprilie 2022, la C.N.S.C. (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) a fost înregistrată contestația SC Strabag SRL (de pe locul II) referitoare la procedura de achiziție publică.
Prin decizia nr. 967/C1/848 din 09.05.2022, C.N.S.C. a respins ca nefondată contestația depusă și a confirmat decizia Aeroportului Internațional Timișoara Traian Vuia de desemnare a câștigătorului licitației, Concelex SRL. яндекс
Licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire este de 88,99 de milioane de lei iar termenul limită de finalizare a construcției este 31 decembrie 2023. Terminalul va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in, 6 porți de scanare automată a documentelor.

 

Biroul de Comunicare,
Aeroportul Internațional Timișoara „TRAIAN VUIA„